BERNINA 700d / 800d / funlock 006 / funlock 008d

 

Bernina overlockboek

 
Bestel
 • Beschrijving

Dit succesvolle Bernina overlockboek laat u door de vele voorbeelden alle in en outs van uw (Bernina) overlockmachine kennen.

Voor modellen: 700D, 800D(L), 1100D, 1110D, 1150MDA en 1300MDC.

Blindzoomvoet

 
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer details / video

De Bernina overlock blindzoomvoet heeft een instelbare geleidingsplaat aan de zijkant, die het naaien van blindzomen vereenvoudigt. Voor het naaien van blindzomen en platte naden en voor wit-op-wit werk.

De blindzoomvoet - uw professional voor blindzomen

De Bernina blindzoomvoet is een professional voor het werken met blindzomen. Met de instelbare geleider aan de zijkant vergemakkelijkt hij het exact naaien van rechte zomen. Tegelijkertijd worden met de Bernina blindzoomvoet ook de kanten afgewerkt. Zo kunt u snel en netjes werken. Dankzij zijn bijzondere eigenschappen is de Bernina blindzoomvoet ideaal voor het vervaardigen van vrijwel onzichtbare blindzomen op woonaccessoires en kledingstukken. Zo kunt u bijvoorbeeld in een handomdraai professionele zomen in gordijnen en T-shirts vervaardigen. Bovendien is deze Bernina blindzoomnaaivoet ideaal voor het vervaardigen van platte naden en wit-op-wit borduurwerk Opgelet: wegens zijn constructie kan de blindzoomvoet alleen met de rechter naald gebruikt worden.

Standaard naaivoet

 
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer details / video

De standaardnaaivoet voor Berina overlockmachine 700d / 800d / funlock 006 / funlock 008d kan voor de meeste overlockwerkzaamheden worden gebruikt.

De Bernina standaardnaaivoet is een praktische en universele naaivoet die geschikt is voor veel overlockwerkzaamheden. De naaivoet is ideaal voor het overlocken en voor het vervaardigen van platte naden en rolzomen. De stofkant word in één keer afgesneden, genaaid en afgewerkt. De platte zool van de naaivoet zorgt ervoor dat het naaiwerk altijd de transporteur raakt. Het probleemloze stoftransport maakt ongehinderd werken mogelijk. De verhoogde markeringen aan de voorkant van de naaivoet duiden de stand van de naald op de snijlijn aan. De naaivoet beschikt ook over een verstelbare geleider voor banden met een breedte van 6 tot 12 mm. Versier bloezen met decoratieve stofbanden of naai gemakkelijk elastiek in rokken of broeken. De Bernina standaardnaaivoet, uw betrouwbare hulpmiddel voor dagelijkse naaiwerkzaamheden.

Elastiekvoet

 
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer details / video

De Bernina overlock elastiekvoet geleidt het elastiek en rekt het uit tijdens het vastnaaien. Ideaal voor lingerie, badmode en sportkleding, woonaccessoires, enz.

De Bernina elastiekvoet is een praktisch hulpmiddel voor naaiwerkzaamheden met elastieken banden. Elastiek met een breedte van 5 tot 12 millimeter kan worden ingelegd. Door een speciale rol zorgt de Bernina elastiekvoet voor een gelijkmatig spanning op de band. Het elastiek wordt daardoor uitgerekt en gelijkmatig aangenaaid. De stelschroef zorgt daarbij voor een traploze regulering van de spanning. Een ingebouwde geleider zorgt bovendien voor exact en rimpelvrij materiaaltransport. Daardoor kunt u met de Bernina elastiekvoet het elastiek nauwkeurig op woonaccessoires en bad- en sportmode naaien. Ook voor het professioneel vervaardigen van lingerie is de Bernina elastiekvoet optimaal geschikt.

Multifunctionele naaivoet

 
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer details / video
Met de Bernina multifunctionele,- of wel paspel-overlocknaaivoet kunnen de paspels, kralen- en paillettensnoeren door de geleidingsgleuf en de open geleider lopen. Voor het vastnaaien van kralen- en paillettensnoeren en voor het maken en vastnaaien van paspels. Zie hieronder voor de bevestigingadapter voor de koordgeleider.
De Bernina paspel-kralen-paillettenvoet is veelzijdig inzetbaar en is uiterst geschikt voor creatieve werkzaamheden. Hiermee kunt u snel en eenvoudig originele versieringen van pailletten en kralen op verschillende stoffen aanbrengen. Een eenvoudige top kan zo snel een bijzondere blikvanger worden. Daarnaast kunt u met de Bernina paspel-kralen-paillettenvoet hoogwaardige paspels aannaaien en vervaardigen. De gleuven aan de onderkant van de Bernina paspel-kralen-paillettenvoet en de gleiding aan de zijkant houden de kralen- en paillettensnoeren of koorden vast zodat deze eenvoudig en zonder weg te glijden op de stof genaaid kunnen worden. Ook ritssluitingen kunt u eenvoudig met deze voet innaaien. Maak elegante bloezen of avondjurken met glanzende kralen- of paillettenapplicaties Of maak schitterende kussenovertrekken die echte blikvangers worden.

Adapter voor bevestiging koordgeleider

 
Bestel
 • Beschrijving

Adapter voor het bevestigen van de koordgeleider voor de multipurpose foot voor Bernina overlockmachine model 006d 007d 700d 800dl. Met montage instructie op pdf per mail.

Rimpelvoet

 
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer details / video

Met de Bernina overlock rimpelvoet én met behulp van het differentieeltransport wordt de stof gerimpeld en tegelijkertijd aan een glad stuk stof genaaid.

De stof die moet worden gerimpeld ligt onder de rimpelgeleider, het stuk stof dat glad blijft, op de rimpelgeleider.

 

Met de Bernina overlock rimpelvoet kunt u snel en zeer gemakkelijk decoratieve ruches naaien. Het bijzondere is dat de gerimpelde stof tegelijkertijd aan een glad stofdeel genaaid kan worden. Dat bespaart u veel tijd. De aan te naaien stof ligt onder de rimpelgeleider, terwijl het naaiwerk dat glad blijft boven ligt. De onderste stof wordt met een 4-draadssteek gerimpeld en tegelijkertijd met het bovenliggende, gladde materiaal genaaid. De stofkant wordt tegelijkertijd in een enkele beweging afgesneden en afgewerkt. Aan de zijkant van de Bernina overlock rimpelvoet is een randgeleider aangebracht, die met behulp van een schroef versteld kan worden. De Bernina overlock rimpelvoet is geschikt voor verschillende stofsoorten en kan daardoor veelzijdig gebruikt worden. Decoratieve kussenovertrekken en gordijnen, elegante bloezen en avondjurken kunt u zo gemakkelijk vervaardigen.

koordvoet

 
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer details / video

De Bernina koordvoet is een specialist voor rolzomen met dunne vuldraden. Ook kunnen met de Bernina koordvoet versterkte kanten, schitterende volants en vormbare strikbanden perfect worden verwerkt.

 


Koordvoet - voor rolzomen met dunne vuldraden

Met de Bernina koordvoet maakt u gegarandeerd prachtige rolzomen met decoratief garen, zijde of parelgaren. Ook uiterst geschikt voor dunne koordjes of snoeren. Het materiaal loopt daarvoor door een speciale geleider in het midden van de voorkant van de naaivoet. Daardoor zorgt de Bernina koordvoet voor het gelijkmatig meevoeren van garen en koorden. Zo ontstaan mooie, precieze rolzomen met een hoogstaande kwaliteit. De Bernina koordvoet is ook een praktisch hulpmiddel voor het vervaardigen van versterkte kanten en schitterende volants. Ook vormbare strikbanden kunnen er in een handomdraai mee genaaid worden. Opgelet: aan het begin van het naaien het uiteinde van de vuldraad tijdens de eerste steken met de vingers vasthouden, zodat het niet wegglijdt.